AVIA Real Estate lähti mukaan Astetta alemmaksi -kampanjaan. Olemme tehneet viimeisten vuosien aikana paljon toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi ja tänä syksynä käynnistimme kiinteistöissämme energiansäästöohjelman, jonka tavoitteena on 20 %:n säästö energiankulutuksessa. Säästösuunnitelman tärkeimmät toimenpiteet ovat sisätilojen lämpötilan laskeminen, ilmanvaihtokoneiden käytön tehostaminen ja sähkönkäytön vähentäminen eri keinoin.

AVIA Real Estaten kiinteistöjohtaja Jari Harapainen kertoo, että päätös kampanjaan mukaan lähtemisestä oli helppo. Kuluva vuosi taloudellisine myllerryksineen on entisestään korostanut energian säästämisen merkitystä, ja AVIA Real Estate haluaa kantaa kortensa kekoon fiksun ja tehokkaan energiankäytön puolesta.

– Olemme mukana Astetta alemmas – energiansäästökampanjassa, sillä sähkön kokoaikainen riittävyys ja lämmöntuotannon turvaaminen tulevalle lämmityskaudelle on tärkeää. Energiansäästötoimenpiteitä tarvitaan myös ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä kestävän kehityksen mukaisten energian tuotantotapojen lisäämiseksi”, Harapainen sanoo.

Ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseksi

– Olemme tehneet jo pitkään työtä energiatehokkuuden parantamiseksi, mm. uusineet kiinteistöjen rakennusautomaatioita ja kaukolämpöjärjestelmiä, säätäneet ja tasapainottaneet lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmiä, jotta talomme toimisivat oikein ja suunnitellusti. Muita ratkaisuja ovat talon ilmanvaihdon ja lämmitysjärjestelmien oikea toiminta eri tilanteissa, sisälämpötilojen hallinta ja lämpötilan pitäminen lämmityskaudella suositusten mukaisessa lämpötilassa, Harapainen listaa.

Kahdessa AVIA Real Estate Oy:n omistamassa toimitilakiinteistössä toteutettiin yhteistyössä EcoReal Oy:n kanssa energiaremontti, jossa tarpeen mukaistettiin ilmanvaihto ja uusittiin kiinteistöjen alkuperäistä tekniikkaa. Näiden energiatehokkuustoimenpiteiden myötä pystymme pienentämään kiinteistöjen CO2- päästöjä yhteensä 10 000 saunanlämmityskertaa ja 100 000 naudanlihapihvin tuottamista vastaavan määrään.

Mm. tätä olemme tehneet:

  • Energiaremontit Avia Fleet ja Avia Wing rakennuksissa yhdessä Eco Real Oy:n kanssa.
  • Yleisvalaistusta on vähennetty, ja tulemme modernisoimaan kiinteistöjemme valaistusta jatkossa LED-valoihin.
  • Meillä on jo tällä hetkellä oma aurinkovoimala ja tulemme lisäämään uusia voimaloita tulevissa projekteissa.
  • Ilmanvaihtokoneiden käyttöä on tehostettu ja optimoitu vastaamaan kiinteistön käyttöä.
  • Toimistokiinteistöjemme huonelämpötiloja on alennettu.

– Tämä energiakriisi koskettaa meitä kaikkia henkilökohtaisessa elämässä, työelämässä, opiskelussa ja palveluiden käyttäjinä. Vaikka yhden ihmisen vaikutus tuntuu pieneltä, yhdessä pystymme vähentämään energiankulutusta kunnolla. Toivonkin, että mahdollisimman moni lähtee tähän kampanjaan mukaan, Harapainen sanoo.

Astetta alemmaksi -kampanjan nettisivuille pääset tästä.