Entistä paremmat sisäilmaolosuhteet, kevyempi ympäristötaakka ja alhaisempi energiankulutus. Kaikki ne ovat tavoitteena, kun aloitamme yhteistyön Ecorealin kanssa kahden kiinteistömme energiaremontin merkeissä. Päästövähennyksinä tavoitteemme vastaa miltei kahden miljoonan kilometrin autoilua.

Olemme aloittaneet EcoRealin kanssa yhteistyön, joka valmistuessaan vähentää kohteidemme energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjen määrää jopa kahden miljoonan ajokilometrin verran. Kahden kohteen energiaremontit toteutetaan projektijohtourakkana, jossa EcoReal vastaa projektista ja toimii hankkeen päätoteuttajana.

Projektit kattavat yhteensä reilua kuutta jalkapallokenttää vastaavan pinta-alan, ja ne valmistuvat vuodenvaihteen tienoilla. Remonttien vaikutus on etenkin energiankulutuksen ja ympäristötaakan näkökulmasta merkittävä. Hankkeessa saavutetuilla päästövähennyksillä voisi ajaa maapallon ympäri 50 kertaa henkilöautolla tai korvata 25 suomalaisen vuosittaiset päästöt kokonaisuudessaan. Projekteille on myönnetty Business Finlandin energiatuki.

10 000 saunanlämmityskertaa ja 100 000 naudanlihapihviä vähemmän CO2-päästöjä 

– Energiatehokkuustoimenpiteiden avulla tulemme pienentämään kiinteistöjen korjausvelkaa ja CO2- päästöjä. Vastuullisena toimijana huomioimme myös vuokralaisten sisäilmaolosuhteet, jotka paranevat entisestään. Hyvällä kommunikoinnilla yhteistyö on lähtenyt hienosti käyntiin, sanoo EcoRealin myyntipäällikkö Mari Lahikainen.

Avia Fleetiin rakennetaan uusi lämmöntalteenottojärjestelmä poistoilman ja jäähdytyksen hukkalämmön keräämiseksi.

Ensimmäinen energiaremontoitava kohde on lentokenttäympäristössä Lentäjäntie 1:ssä sijaitseva 7-kerroksinen toimistorakennuksemme Avia Fleet, jonka ilmanvaihto modernisoidaan tarpeenmukaiseksi. Avia Fleetiin rakennetaan lisäksi uusi lämmöntalteenottojärjestelmä poistoilman ja jäähdytyksen hukkalämmön keräämiseksi. Toimenpiteillä saavutetaan 13 % energiansäästö sekä 100 000 naudanlihapihvin tuottamista vastaava CO2-päästöjen vähennys (219 tonnia/vuosi).

Toinen kohde on Rahtitie 3:ssa sijaitseva moderni ja valoisa toimistotornimme Avia Wing, jonka ilmanvaihto modernisoidaan energiatehokkaammaksi helposti säädettävillä puhaltimilla. Ilmanvaihdon ohjausta muutetaan lisäksi paremmin tarpeet huomioivaksi ja samalla uusitaan vanhat huippuimurit ja toimilaitteet. Energian säästötavoite Avia Wingissä on 15 %. Lisäksi saavutetaan 10 000 saunanlämmityskertaa vastaava hiilidioksidipäästöjen vähennys (48 tonnia/vuosi).

– Ecorealilta tilattu projektinjohtourakka on suhteellisen pienelle organisaatiollemme sopiva urakkamuoto energiaprojektiemme läpiviemiseen. Valtiolta saatava tuki energiaremontteihin toimii erinomaisena kannustimena myös PTS-korjausten näkökulmasta, sanoo kiinteistöpäällikkö Mikko Jokipii AVIA Real Estatelta. 

Lisätietoja:

AVIA Real Estate Oy, kiinteistöpäällikkö Mikko Jokipii, P. 044 588 0639
EcoReal Oy, tiimipäällikkö Henri Nyroos, P. 040 755 5933 tai myyntipäällikkö Mari Lahikainen, P. 050 471 0104