AVIA Real Estaten rakennuttaman uuden lentokenttähotellin louhintatyöt ovat alkaneet. Uudistuvan Helsinki-Vantaan sydämeen kohoava 13-kerroksinen kokonaisuus on Suomen suurin hotellihanke, jonka ovien on tarkoitus avautua vuonna 2024.

Lentokenttähotellin projektinjohtourakoitsijana toimii Skanska, joka on aloittanut työmaan rakennustyöt lokakuussa 2021. Vasta alkaneet louhintatyöt jatkuvat arvion mukaan vuoden 2022 maaliskuuhun, ja niistä vastaa Skanskan aliurakoitsijana toimiva Kreate Oy.

”Lentokenttäympäristö matkustajaliikenteineen ja hotellin alla sijaitseva kehäradan juna-asema tuovat louhintatyöhön omat haasteensa. Työsuoritukset vaativat tarkkaa koordinointia eri sidosryhmien välillä, kuten esimerkiksi lennonjohdon kanssa. Olemme innoissamme, että pyörät on saatu pyörimään.”, kertoo rakennuttajan projektipäällikkö Tuomas Taskula.

Hotellihankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa. Vuonna 2024 avautuva hotelli on merkittävä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoidenkin tarpeisiin. Uuteen lentokenttähotelliin on tulossa yli 700 huonetta ja sisäyhteys terminaali 2:een sekä lentokentän juna-asemalle.

Lisätietoja projektista:
info@aviarealestate.fi

Lisätietoja työsuorituksesta:
Rakennuspäällikkö Martti Savolainen, Skanska Talonrakennus Oy
P. 040 707 6234, martti.savolainen@skanska.fi