Isännöintialan työharjoittelijamme Marko Koveron harjoittelujakso tuli päätökseensä juhannuksena. Harjoittelu tarjosi miehelle paitsi arvokasta kiinteistöalan työkokemusta, myös mahdollisuuden napata talostamme monipuolinen ja mielenkiintoinen työpaikka. Lue Markon kokemuksista tässä jutussa!

Marko Koveron vasta päättynyt työharjoittelujakso osoittautui olevan kaikkea sitä, mitä tuleva isännöitsijä toivoi – ja ehkä vähän enemmänkin.

− Olen todella tyytyväinen, että sain olla harjoittelun juuri täällä. Koin tosi helpoksi tulla tänne töihin, ja sama hyvä fiilis on kantanut läpi harjoitteluajan. Minut otettiin suoraan mukaan kaikkiin kiinteistöjen projekteihin, joita täällä on käynnissä, ja tehtäväni ovat olleet todella monipuolisia, ravintola-alalta kiinteistöalalle siirtynyt Marko iloitsee.

Isännöitsijän ammattitutkintoa suorittavan miehen tehtäviin oman twistinsä on tuonut se, että työantaja omistaa kiinteistöt.

− Koska AVIA Real Estate omistaa nämä kiinteistöt, tehtäväni ovat liittyneet enemmänkin kiinteistöjen hallintaan ja niiden kokonaisvaltaiseen johtamiseen kuin vain perinteiseen isännöintialaan. Se on tuonut työpäiviin vaihtelevuutta ja monipuolisuutta, Marko kertoo.

Alanvaihtaja iloitsee vauhdikkaista työpäivistä ja monipuolisista tehtävistä

Markon alanvaihto sai alkusysäyksensä koronapandemian vietyä työt ravintola-alalla. Pientä liekkiä muutokseen oli kytenyt jo ennen pandemiaa, mutta kaikki konkretisoitui, kun työt edellisessä työpaikassa päättyivät viime kesänä.

Aikaansaava mies ilmoittautui pian isännöintikoulutukseen (IAT) Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksialle.

− Lähdin etsimään työharjoitteluun sopivaa työnantajaa, ja törmäsin AVIA Real Estateen. Laitoin viestiä Harapaisen Jarille ja nopeasti hän sitten vastasi, että he ottavat mielellään minut harjoittelijaksi. Minulle tuli tosi positiivinen ensivaikutelma jo ensimmäisestä tapaamisesta Jarin kanssa, Marko kertoo.

Ensitapaaminen johti harjoittelujakson alkamiseen lokakuussa 2021. Ensimmäiset työpäivät olivat vauhtia täynnä, mikä vakuutti Markon oikeasta valinnasta.

− Täällä oli tosi mukava työporukka, ja minusta tuntui, että kaikki olivat mukana tukemassa harjoittelun alkua. Täällä oli hieno tekemisen meininki, ja heti ensimmäiset työpäivät olivat tosi vaihtelevia. Se sai innostumaan lisää tästä yrityksestä ja työpaikasta, hän muistelee.

Sittemmin tehtävät ovat monipuolistuneet entisestään. Mies tunnustautuu uuden oppimista janoavaksi ihmiseksi, jolle tehtävien monipuolisuus oli tervetullutta.

− Olen sellainen ihmistyyppi, joka saattaisi tylsistyä, jos uusia haasteita ei ole edessä. Täällä niitä on tosissaan ollut. Olen ollut mukana paitsi toimitilamuutoksissa, kiinteistöjen kuntotarkastuksissa ja huoltotöiden suunnittelussa, mutta myös markkinointipalavereissa ja viestinnässä. Olen tehnyt toimitilatarjouksia vuokralaisille ja kilpailuttanut eri palvelutarjoajia – kaikkea sitä konkreettista työtä, mitä tulevaisuudessakin on tarkoitus tehdä, Marko kertoo.

”Täällä on mukavia ihmisiä ja kaikki palvelut kohdillaan”

Harjoittelun aikana Marko on tutustunut monipuolisesti kiinteistökantaamme ja lentokenttäympäristöön yleisemminkin.

− Olen ollut lentokentän ravintoloissa töissä vuosina 2001–2008, joten ihan vieraaseen ympäristöön en tullut, mies kertoo. – Harjoittelun aikana kaikki AVIA Real Estaten kiinteistöt ja osa vuokralaisistakin ovat tulleet hyvinkin tutuiksi. Täällä on mukavia ihmisiä ja kaikki palvelut kohdillaan.

Myös ensituntuma työkavereista on osoittautunut oikeaksi.

− Työporukkamme on aivan mahtava! Kaikki ovat oman alansa ammattilaisia, ja heillä on tietotaitoa valtavasti. Vaikka taisin olla ensimmäinen työharjoittelija yrityksen historiassa, täällä oli heti positiivinen suhtautuminen harjoittelua kohtaan. Alkuun saattoi olla hieman hakemista siinä, miten harjoittelijaan suhtaudutaan vaikkapa luottamuksellisissa asioissa tai siinä, millaisista asioista minulle voisi olla hyötyä. Kun salassapitosopimukset ja muut saatiin kuntoon, kaikki on mennyt mainiosti ja olen saanut henkilöstöltä kaiken tarvitsemani tuen, Marko kertoo.

Paras uutinen kuitenkin on, että kesän kääntyessä syksyksi rooli muuttuu työharjoittelijasta talon työntekijäksi.

− Harjoittelun jälkeen tavoitteenani oli päästä jatkamaan tätä toimitilaisännöintipuolta tai AVIA Real Estaten tapauksessa hoitamaan näitä kiinteistöjä. Elokuusta eteenpäin minulla on ilo jatkaa sitten AVIA Real Estaten työntekijänä, mies hymyilee.

Kiinteistöalan tai taloushallinnon työharjoitteluun lentokentälle?

Tarjoamme mielellämme jatkossakin sopiville työharjoittelijoille mahdollisuuden päästä kiinni kiinteistöalan tehtäviin. Harjoittelijoita voidaan ottaa joustavasti tilanteen niin salliessa, ja harjoittelupaikkoja voisi löytyä myös esim. taloushallinnon opiskelijoille.

– Kannattaa olla suoraan meihin yhteydessä, niin selvitetään, onko meillä tilaa ja voisimmeko olla hyvä match, kiinteistöjohtajamme Jari Harapainen vinkkaa.

Marko Kovero suosittelisi taloa harjoittelupaikaksi ihmiselle, joka arvostaa hyvää työilmapiiriä ja vaihtelevia, vauhdikkaitakin päiviä.

− Tämä on mielenkiintoinen työympäristö, koska täällä tapahtuu koko ajan. Täällä ei ole hiljaisia päiviä, eikä koskaan oikein tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan, hän kertoo.

− Ja ennen kaikkea – täällä työilmapiiri on sellainen, että täällä arvostetaan sitä, mitä toinen tekee ja luotetaan siihen, että se toinen myös hoitaa homman loppuun. Se ei ole itsestäänselvyys kaikkialla, mies päättää hymyillen.