Kun taloustiimiin kaivattiin lisää lihasvoimaa, tiemme ristesivät uuden controllerimme Noora Tahvanaisen kanssa. Kesäkuun alussa remmiin astunut Noora on moneksi muuntuva talouden asiantuntija, joka innostuu kiinteistökehityksestä ja asuntorakentamisesta niin työssä kuin vapaa-ajalla. Tutustu Nooraan tässä jutussa!

Kun Noora Tahvanainen jäi edellisestä työstään opintovapaalle, mielessä oli yksi ajatus: oli aika kokeilla jotakin uutta. Viisi vuotta financial controllerina työskennellyt Noora alkoi täydentää talousosaamistaan tietojenkäsittelytieteiden opinnoilla.

Opintojen ohella oli aikaa myös ajatella, ja pian Noora alkoi vilkuilla, mitä uutta työelämällä olisi taloushallinnon asiantuntijalle tarjota.

− Olin aika valikoiva työpaikkoja katsellessani, sillä minulla ei ollut mitään varsinaista tarvetta vaihtaa työpaikkaa. Hain vain paikkoja, jotka aidosti kiinnostivat, ja tämä controllerin paikka oli juuri sellainen. Tiedän, että tämä kuulostaa kliseeltä, mutta minulle tuli AVIA Real Estaten ilmoituksesta heti se fiilis, että tämä on minua varten ja tuonne minä haluan, Noora hymyilee.

Asuntorakentamisesta kiinnostunutta Nooraa houkutti erityisesti talousasiantuntijan aitiopaikka kiinteistökehityksen ytimessä.

− AVIA Real Estaten toimiala oli jo itsessään vetonaula minulle. Olen laajasti kiinnostunut kaikesta kiinteistöihin ja asumiseen liittyvästä – voisi sanoa, että se on ollut intohimon kohteeni jo pitkään. Kun työpaikkailmoituksessa lisäksi listattiin ne piirteet, kaivattu osaaminen ja kiinnostuksen kohteet, jotka pystyin allekirjoittamaan, ei hakupäätöstä tarvinnut juuri miettiä, Noora jatkaa.

Ennen Avia Wingin toimistoomme astumista Noora työskenteli financial controllerina suuressa, 350 ihmisen organisaatiossa. Muutos isosta organisaatiosta pieneen, parinkymmenen hengen porukkaan oli suuri, mutta tervetullut. Yllätyksiäkin matkaan on jo mahtunut.

− Olen ensimmäistä kertaa töissä tällaisessa pienessä organisaatiossa. Kyllä minut on oikeasti yllättänyt se, kuinka hyvin ja välittömästi ihmiset ovat ottaneet minut vastaan. En tiedä, onko se tyypillistä pienissä organisaatioissa vai vain AVIA Real Estaten erityispiirre, mutta minut on otettu tosi hyvin osaksi porukkaa ja tänne oli hyvin helppo tulla, hän kiittelee.

Miltä uuden controllerin työpöytä tänään näyttää?

Kesäkuussa remmiin astuneen Nooran työpäivä täyttyy nyt monipuolisista taloushallinnon asiantuntijatehtävistä osana talouden tiimiä. Noora tuottaa mm. talousraportteja ja koordinoi ja kehittää budjetointi- ja kassavirtaennusteprosesseja. Myös projektiseuranta, kassanhallinta ja yhteistyö tilitoimiston ja kirjanpitäjän kanssa kuuluu kuvaan.

− Tehtäviini kuuluu paljon esimerkiksi sisäistä raportointia ja oman väen talouskonsultointia. Kun projektiväellä tai kiinteistömassasta huolehtivalla asset management -tiimillämme on talousasioihin liittyviä tarpeita, autan heitä kaikissa heidän kysymyksissään. Käytännössä ne voivat olla mitä tahansa raportoinnista jonkin asian järjestelmään vientiin, tai vaikkapa tiedon tarvetta viime vuosipuoliskon lämmityskustannuksista, Noora listaa.

Yksi merkittävä kokonaisuus muodostuu myös talouden kehitystehtävistä, joihin kaivattiin lisää lihaksia.

− Uusilla silmillä voi olla helpompi katsoa talouden prosesseja myös siitä näkökulmasta, mitä mahdollisesti voisi tehdä toisella tavalla ja millainen tekeminen on kulloinkin tarkoituksenmukaista.

Uudesta työstä Noora on pannut ilahtuneena merkille sen, että kollegoiden kanssa on tilaa ja vapautta heitellä ajatuksia ja ideoida asioita yhdessä.

− Juuri tuossa kollegan kanssa pallottelimme asumisen trendejä ja kaikkea sitä, mitä uutta esimerkiksi tulevaisuuden Avia Cityssä voisi olla. Se innostaa ihan aidosti, ja minusta on hienoa, että täällä kaikki ovat ikään kuin yhtä perhettä. Hyvä yhteishenki ei kuitenkaan perustu siihen, että kaikki sattuisivat olemaan samasta puusta veistettyjä, vaan täällä on tilaa olla oma itsensä. Täällä on hyvin erilaisia persoonia ja silti tosi vahvaa yhteistä tekemistä, Noora luonnehtii.

”On hienoa päästä seuraamaan, kuinka Avia City pyörähtää eteenpäin”

Uuden controllerimme työmatka Helsingin kodista taittuu näppärästi julkisilla kulkuvälineillä – ensin sporalla rautatieasemalle ja siitä junalla lentokentälle terminaali kakkoseen. Viimeiset metrit toimistolle taittuvat jalan – onhan matkaa vain hetken happihyppelyn verran.

− Onhan siinä sellainen hauska fiilis, kun saapuu lentokentälle ilman, että on aikeissa matkustaa minnekään. Ympärillä on paljon turisteja ja iloista matkafiilistä. Olen matkustanut elämässäni aika paljon, ja selkäytimeen on jäänyt ihania tunnemuistoja, jotka aktivoituvat, kun lentokentän liukuovet aukeavat edessäni. Nyt siihen alkaa olla jo tottunut, mutta ihania tunnemuistoja tulee työmatkojen ohessa.

Pari kuukautta uuteen ympäristöön totutellut Noora ei ole vielä ehtinyt syvemmin tutustua lentokenttäympäristöön, mutta hän odottaa innokkaasti erityisesti lentokenttäkaupunki Avia Cityn nousemista katukuvaan.

− Avia City -projekti on todella kiinnostava ja mielenkiintoinen seurattava. Se on minulle henkilökohtaisesti yksi kiinnostavimpia hankkeitamme. Kun se pyörähtää isommin liikkeelle, on hienoa päästä talouden asiantuntijana siihen seuraamaan, kuinka hankkeet sitten etenevät, hän sanoo.

Tietojenkäsittelyä, kirjallisuutta ja fillariretkiä

Uteliaaksi mieleksi tunnustautuva Noora innostuu helposti monenlaisista asioista. Taskussa on jo kauppatieteiden maisterin paperit, mutta vapaa-ajallaan hän opiskelee yhä niitä opintovapaalla aloitettuja tietojenkäsittelytieteitä. Mutta mikä sai talousasiantuntijan innostumaan juuri tietojenkäsittelystä?

− Kiinnostun monenlaisista asioista ja päädyn siten myös mukaan monenlaisiin asioihin! Tietojenkäsittelytieteissä näin hienon mahdollisuuden tukea omaa työtäni tulevaisuudessa. Jos miettii taloudessa vaikkapa raportointia tai järjestelmiä – niiden parempi ymmärtäminen auttaa paljon omassa työssä. Tuskin minusta koodaria sinänsä tulee, mutta aika yksinkertaisillakin ehtolausekkeilla pystyy tuottamaan isosta datamäärästä tarpeellista tietoa tai tehostamaan talousraportointia, Noora kertoo.

Utelias mieli ohjaa myös monipuolisiin vapaa-ajan vietteisiin, joihin kuuluvat mm. kaupunkikehityksen aktiivinen seuraaminen, lukeminen, mökkeily, kajakointi ja pyöräily.

− Tutustun paljon uusiin, kiinnostaviin asuinalueisiin fillaroimalla ja kavereiden kanssa teemme myös viikonloppuisin satojen kilometrien pyöräreissuja. Luen myös melkein päivittäin jotakin fyysistä kirjaa – isossa kuvassa eniten tietokirjallisuutta ja elämäkertoja, mutta kausittain myös klassikoita ja muuta hyvää kaunokirjallisuutta.

Kokonaisuudessaan uusi työ on lunastanut talousasiantuntijan odotukset, ja hän odottaa tulevaisuutta tyytyväisenä ja avoimin mielin.

− Noin muutoin en osaa työnteon näkökulmasta toivoa muuta kuin että tämä alun hyvä fiilis säilyy samanlaisena – kollegani ovat todella mukavia ja täällä on kaikkiaan hyvä meininki, hän hymyilee.