Voimakkaasti kasvavan Aviapoliksen keskus Aviapolis Core yhdistää luonnon, cityelämän ja lentokentän ennennäkemättömäksi kävely-ystävälliseksi lentokenttäkaupungiksi. Tavoitteena on rakentaa täysin ainutlaatuinen kaupunkiympäristö lentokentän kainaloon, missä niin luonto kuin kulttuurikin on tärkeässä ja näkyvässä roolissa: teemme jotain, mitä ei ole missään muualla.

Alueen suunnittelussa panostetaan hyviin kansainvälisen tason palveluihin. Tavoitteena on rakentaa urbaani elämää sykkivä alue, jossa viihtyvät niin asukkaat, yritykset kuin matkailijatkin. Kattavalla palveluvalikoimalla taataan, että kaikki tarvittava löytyy läheltä. Suunnitteilla on ravintoloita, hyvinvointipalveluita, päivittäistavarakauppa, liikuntapalveluita sekä päiväkoti. Lähipalveluiden lisäksi myös Flamingo ja Jumbo takaavat, että kaikki arjen pyörittämiseen ja rentoutumiseen tarvittava löytyy lähietäisyydeltä.

Hyvien liikenneyhteyksien ansioista alueella ei tarvitse välttämättä omaa autoa. Alueelle on helppo tulla junalla ja bussilla, ja lentokenttä tuo koko maailman lähelle. Alue suunnitellaan siten, että kävelijöille ja pyöräilijöille on hyvät ja turvalliset reitit.

Koko Aviapolis Core -aluetta kehitetään suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti, parhaillaan käynnissä on seuraavat kehityshankkeet:

avia city – Aviapolis Coren sykkivä sydän

Avia City -alue rakennetaan suoraan kehäradan Aviapolis Aseman päälle. Suunnitteilla on noin 650 asuntoa ja vuokrattavaa toimistotilaa n. 6400 m2. Alueen palvelutarjonnasta vastaa päivittäistavaravetoinen liikekeskus ravintola- ja lähipalveluineen. Tavoitteena on, että ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle vuoden 2021 aikana.

North Block – tyylikästä toimistotilaa

Kehäradan Aviapolis Aseman pohjoisen sisäänkäynnin päälle rakentuva North Block -alue on LAK:n vastaus alueen kasvavaan toimitilakysyntään. North Blockin kaavoitustyö on parhaillaan käynnissä, ja tässä vaiheessa on vielä mahdollista vaikuttaa tilojen käyttötarkoitukseen. Alueelle tulee uutta toimistotilaa yli 20 000 m2. Ensimmäisiin uusiin toimistoihin voi muuttaa vuoden 2022 aikana.

Hotellihanke

Lentokentän ydinalueelle on suunnitteilla noin 35 000 m2 hotellihanke. Tavoitteena on avata hotelli vuonna 2023.

Lisätietoja kehityshankkeista ja toimitilatarjonnasta antaa Jari Harapainen, jari.harapainen@lak.fi tai 050-3237582