Autotehtaastaan tunnettu Valmet Automotive muutti pääkaupunkiseudun toimipisteensä Avia Pilotiin lentokentän läheisyyden houkuttelemana. Kolmeen maahan keskittyvä liiketoiminta kaipasi tuekseen tiloja, joihin olisi helppo tulla ja mennä. Lue, millaisia kokemuksia talousjohtaja Juha Torniaisella on uusista toimitiloista kaksi vuotta muuton jälkeen.

Perustamisvuodestaan 1968 alkaen Valmet Automotive on tunnettu autoteollisuudessa huippuluokan palveluntarjoajana. Yli 1,7 miljoonaa autoa valmistanut yhtiö tunnetaan erityisesti autotehtaastaan, mutta portfoliosta löytyy merkittävästi muutakin toimintaa.

− Autojen sopimusvalmistuksestahan meidät usein tunnetaan, mutta sen lisäksi meillä on kaksi muutakin merkittävää liiketoiminta-aluetta: katto- ja kinematiikkaliiketoiminta Puolassa ja Saksassa sekä uusimpana akkujärjestelmät. Näitä akkupaketteja tehdään enimmäkseen Suomessa, mutta myös Saksassa on tähän liittyvää tekemistä, yrityksen talousjohtaja Juha Torniainen kertoo.

Juha Torniainen

Torniainen työskentelee osana yhtiön pääkaupunkiseudun tiimiä, johon kuuluu 7 henkilöä. Kaiken kaikkiaan yhtiö muodostaa 4500 työntekijän yhteisön, joka työskentelee 3 eri maassa ja edustaa yli 70 kansalaisuutta. Maantieteellisesti moneen paikkaan sijoittuva yhtiö kaipasikin Helsingin toimipaikalle tiloja, joihin olisi entistäkin helpompi kokoontua sekä kotimaasta että maailmalta.

− Nykyistä edeltävät tilamme olivat melko lähellä lentokenttää, mutta eivät kuitenkaan riittävän lähellä. Koska meillä on liikennettä mm. Salosta, Uudestakaupungista, Saksasta ja Puolasta, tämä sijainti on meille solmukohta. Kun tällainen tilaratkaisu löytyi, meille sopi erittäin hyvin muuttaa vielä lähemmäs lentokenttää, Torniainen kertoo. Niinpä maisema vaihtui lentokentän kainalossa kohoavan Avia Pilotin kiitotienäkymiin.

TOIMIVA LENTOKENTTÄSIJAINTI MONISTETTIIN MYÖS SAKSAAN

Uusissa tiloissa Valmet Automotiven seitsenhenkinen tiimi on toiminut nyt kahden vuoden ajan. Toimistotornin kuudennen kerroksen ikkunoista aukeavat kiitotienäkymät, ja sijainti kulkuyhteyksien keskipisteessä tekee arjesta vaivatonta. Uutta toimitilaa on käytössä reilun parinsadan neliömetrin verran.

Valmet Automotiven uudet tilat ovat toimivat ja tyylikkäät.

Arjessa lentokentän läheisyys on osoittautunut liikkuvalle yritykselle onnistuneeksi ratkaisuksi. Tilojen ansiosta yhteisiä palavereja ja tapaamisia on ollut aiempaa helpompi järjestää. Pandemia on luonnollisesti vaikuttanut yhtiön fyysisen liikenteen määrään, mutta tarve keskeiselle sijainnille ei ole poistunut.

− Normaaliaikoina meillä on lentoliikennettä merkittävä määrä sekä meiltä maailmalle että maailmalta meille. Tapaamme paljon asiakkaita ja toimittajia, ja lisäksi on tietysti yhtiön sisäistä liikennettä. Kun toiminnat ovat Suomessa, Saksassa ja Puolassa, kokoonnumme usein näistä paikoista täällä Helsingin lentokentällä. Tänne on eri suunnista helppo ja nopea tulla, Torniainen sanoo.

Sijainti lentokentällä on osoittautunut liiketoiminnan kannalta niin toimivaksi, että sama konsepti päätettiin monistaa myös Saksaan, jossa Valmet Automotivella on konsernitoimintoja sekä akku-, katto- ja kinematiikkajärjestelmiin liittyvää liiketoimintaa.

− Lentokentät ovat tämän tyyppiselle yhtiölle solmukohta, ja meille on loogista olla lentokentällä. Kun huomasimme käytännössä, kuinka hyvin tällainen sijainti toimii, toteutimme samantyyppisen tilaratkaisun konsernitoiminnoillemme Frankfurtin lentokentälle, Torniainen kertoo.

HYVIÄ YHTEYKSIÄ, RUNSAITA PARKKITILOJA JA TOIMIVIA AULAPALVELUITA

Arki Avia Pilotissa on koettu joka tavalla toimivaksi. Erityisesti Torniainen nostaa esiin arjen kannalta keskeiset tekijät, kuten kulkemisen helppouden ja runsaat parkkitilat.

Valtaosa tiimistä kulkee toimistolle autoilla, mutta hyvät julkiset yhteydet ovat tervetullut lisä. Suuri pysäköintialue vieraspaikkoineen varmistaa, että myös yritysvieraiden on helppo saapua vierailulle nopeasti ja näppärästi.

− Meistä moni asuu tässä Helsinki-Vantaa-Espoo-akselilla. Työmatkaliikkuminen ja ajankäyttö ovat aika erilaisia verrattuna vaikkapa Helsingin keskustaan. Samaan kilometrimäärään menee huomattavasti vähemmän aikaa eikä parkkipaikkoja tarvitse etsiä, Torniainen sanoo.

Torniainen on tyytyväinen aulan palveluihin.

Toimistotornin ensimmäisessä kerroksessa arkea sujuvoittavat myös aulapalvelut, joiden avulla hoituvat kaikki tarvittavat aula-, kokous- ja postipalvelut. Loungessa voi pysähtyä lukemaan päivän lehdet ja juomaan kupin kuumaa. Kun tie vie takaisin maailmalle, lähtöselvitykset voi hoitaa aulassa kiireettä ennen lentokoneeseen nousua.

− Täällä toimii hyvin kaikki ne päivittäiset palvelut, joita tarvitsemme: aula- ja kokouspalvelut, postituspalvelut ja kokoustarjoilut. Ne ovat erittäin toimivat, ja niitä hoitaa hyvä henkilökunta. Lounaalle pääsee nopeasti ja aulastakin saa tarvittaessa valmislounaita. En osaa kaivata tänne oikein mitään lisää, Torniainen tiivistää.

− Ja vaikka tässä pandemia-aikana lentokentällä oli välillä hiljaisempikin tunnelma, kun koneet eivät juuri lentäneet, onhan täällä se oma lentokentän tunnelmansa, jota muualla ei ole, hän lisää.

”KAIKKI ON MENNYT ERITTÄIN SUJUVASTI.”

Vuokranantajan edustajia Valmet Automotive on tavannut vuosittain, ja heille Torniainen lähettää kiitoksensa. AVIA Real Estate on ollut yhtiölle mieluisa yhteistyökumppani, mutta erityisesti Torniainen kiittelee vuokranantajan ratkaisukeskeisyyttä muuttovaiheessa.

− Tarvitsimme uusiin tiloihin joitakin muutoksia ja täytyy sanoa, että sekä tilamuutoksissa että muuttovaiheessa kaikki meni erittäin sujuvasti, mikä ei ole aina itsestäänselvää. Avia Real Estatella oltiin joustavia, ja tiloista tuli tarpeisiimme erittäin hyvät.

Kun yhteistyötä katsoo laajemmin taaksepäin, päällimmäiseksi on jäänyt tunne hyvästä ja toimivasta kumppanuudesta.
− Vähintään kerran vuodessa olemme olleet AVIA Real Estaten kanssa yhteydessä ja tarvittaessa tavanneetkin. Olemme kokeneet, että perusasiat ovat täällä hyvin kunnossa ja yhteistyö AVIA Real Estaten kanssa on sujuvaa, Torniainen päättää.

Haluatko sinäkin yrityksesi kulkuyhteyksien keskipisteeseen ja hyvien palveluiden äärelle? Katso vapaat toimitilamme ja ole meihin yhteydessä!