LAKin pitkäaikainen vuokralainen Veijo Karosvuo vaihtoi työpaikkaa, mutta vuokranantajasta hän ei halunnut luopua.

Roskildessa pääkonttoria pitävä tanskalainen perheyritys Vestegaard Company A/S avasi lokakuussa Suomen toimiston Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeeseen Avia Wingiin. Yrityksen Business Support Manager Veijo Karosvuo kertoo, että kun hän aloitti aiemmin tänä vuonna Vestergaardin palveluksessa, oli tarkoitus, että hän tekisi töitä kotoa käsin. Lopulta päädyttiin kuitenkin siihen, että yritys tarvitsee kunnollisen toimiston.
– Liiketoimintamme Suomessa on kasvanut tänä vuonna niin paljon, että Suomen toimistolle oli kyllä tilaus. Meillä on täällä Suomessa kaksi työntekijää, ja vaikka matkustamme kumpikin paljon, on tärkeätä, että meillä on paikka, jossa voimme tavata asiakkaita, Karosvuo sanoo.

Vuonna 1962 Tanskassa perustettu Vestergaard valmistaa lentokoneiden jäänpoisto-autoja sekä vesi- ja wc-autoja. Valmistusta on kahdessa maassa, mutta toimintaa ympäri maapalloa.
– Meillä on yli 300 työntekijää viidessä maassa sekä agentuurit Japanissa, Venäjällä ja Australiassa. Olemme toimittaneet yli 2300 laitetta 40 maahan, ja laitteiden huoltoverkosto on maailmanlaajuinen. Lentoliikenteen sujuvuuteen vaikuttavissa laitteissa niiden luotettavuus sekä nopean ja osaavan huollon merkitys on suuri, Karosvuo kertoo.

Suosittu Vestergaardin Elephant Beta -jäänpoistoauto.

Vestergaard panostaa vahvasti tuotekehitykseen, ja onkin laadussa aimo harppauksen kilpailijoitaan edellä.
– Me haluamme olla parhaita ja kehittää koko ajan uutta, asiakasta hyödyttävää teknologiaa. Meidän tuotekehityksen tuloksena asiakkaan työvoimakustannukset, jäänpoistoon tarvittavien nesteiden määrät sekä huolto-/korjauskustannukset pienevät.

Kun puhutaan lentoliikenteen kehittämiseen liittyvistä asioista, ei vastuullisuuskeskustelusta voi välttyä. Myös Vestergaardilla panostetaan vahvasti vastuullisuuteen. Tavoitteena on täysin päästöttömät laitteet vuonna 2030.
– Meillä on tulossa testattavaksi uusi täysin sähköinen wc- ja vesiauton alusta, josta asiakkaat ovat todella kiinnostuneita. Samoin lanseerasimme juuri markkinoille hybridi-jäänpoistoauton jota asiakas testaa kuluvan talven aikana. Pidän täysin realistisena tavoitteena sitä, että kaikki laitteemme ovat päästöttömiä kymmenen vuoden kuluttua.

Toimivaa yhteistyötä LAKin kanssa

Vaikka Vestergaardin toimisto on ollut Avia Wingissä vasta lokakuusta lähtien, on Karosvuo tehnyt yhteistyötä LAKin kanssa jo pitkälti toistakymmentä vuotta.
– Myös aikaisemmat työnantajani ovat olleet LAKin vuokralaisia. Yhteistyö on ollut koko ajan oikeudenmukaista ja reilua. Olen aina kunnioittanut sitä, että LAKin väki on halunnut löytää aidosti parhaat ratkaisut asiakkaalle. Niinpä oli ihan selvä, että jos LAKilta löytyy sopiva tila, LAKin asiakkaana jatketaan.

Veijo Karosvuo viihtyy Avia Wingissä.

Avia Wingin sijainti terminaali ykkösen vieressä on paljon matkustavalle Karosvuolle mieleinen.
– Kyllähän tämä toimiston sijainti on ideaali. Aamulla ajan auton toimiston alla sijaitsevaan parkkihalliin, käyn toimistolla, ja olen 2,5 minuutin päästä turvatarkastuksessa. Kun matkustaa paljon, on minuuteillakin merkitystä.

Saapumisen helppoutta arvostavat myös asiakkaat.
– Myös asiakkaiden on helppo tulla käymään täällä, sillä talon edessä on hyvät parkkipaikat. Ja kun toimistomme on ensimmäisessä kerroksessa, helpottaa sekin saapumista. Meillä on pienehkö toimisto, mutta toimiston vieressä on keittiö ja kiva aula, jota voi hyödyntää myös asiakastapaamisissa.

***

Haluaisitko sinäkin sijoittaa yrityksesi toimivien yhteyksien ja hyvien palveluiden äärelle lentokentälle? Katso vapaat toimitilamme ja ota rohkeasti yhteyttä.