Scandic Helsinki Airportin keittiömestari viihtyy lentokentän lomafiiliksessä

Scandic Helsinki Airportin keittiömestari Jukka Kosonen myhäilee tyytyväisenä. Syksyn uuden ruokalistan annokset ovat juuri valmistuneet, ja henkilökunta parveilee kauniisti aseteltujen annosten ympärillä tutustumassa makuihin ja raaka-aineisiin. Syksyn teemana on modernia kotiruokaa ravintolavirityksellä.
– Uudella listalla on syksyn kunniaksi esimerkiksi poropaistia ja jänispataa. Toki sieltä löytyy muutama Scandicin klassikkoannoskin, koska asiakkaat niitä haluavat, mutta on myös paljon uutta.

Henkilökunta testaa aina uuden listan annokset, jotta osaa kertoa asiakkaille mitä listalta löytyy.

Kolme kertaa vuodessa vaihtuvien menujen teemat tulevat Scandicin menupankista, josta jokainen ravintola saa valita itse oman, juuri heidän asiakkailleen sopivan teeman. Vaikka puhutaan ketjuravintolasta, saa jokainen ravintola vaikuttaa listaansa todella paljon.
– Me kuuntelemme asiakasta herkällä korvalla ja valitsemme aina sellaiset menut, joita uskomme asiakkaittemme haluavan. Kokemuksesta tiedämme, että listalla pitää olla esimerkiksi burgeri ja Caesar-salaatti, mutta muuten ammennamme menupankista aina jotain uutta kivaa.

Syksyn uudelta listalta Kosonen nostaa kysyttäessä yhden suosikkiannoksen.
– Valitsimme keittiöväen kanssa yhdessä suosikiksi Makuja pohjolasta -annoksen, jossa on paikan päällä savustettua lohta, sokerisuolattua siikaa, katkarapu skagen ja itse tehtyjä pikkelöityjä kasviksia. On todella hienoa, että voimme tehdä täällä paikan päällä itse erilaisia juttuja, kuten esimerkiksi savustaa.

Lentokentällä moni asia on toisin

Kosonen on työskennellyt Scandicilla jo 14 vuotta, ja siitä lentokentällä noin puolitoista vuotta eli hotellin avaamisesta saakka. Kentälle miehen ajoi uutuuden viehätys. Ja hyvin Kosonen joukkoineen näyttää kentällä viihtyvän.
– Ihmiset ovat täällä lomafiiliksissä, ja sen huomaa. Väkisin innostuu itsekin, kun katsoo miten perheen pienimmät pomppivat innoissaan, kun mielessä on jo seuraavan päivän lomamatka. Ja saman huomaa kyllä tuolla terminaalissa kulkiessa. Lomafiilis iskee päälle, vaikka ei ole itse lähdössä työpaikkaa pidemmälle, Kosonen nauraa.

Lentokentällä asiat tapahtuvat eri aikaan kuin muualla. Esimerkkinä Kosonen mainitsee aamupalan.
– Meillä varhaisaamiainen alkaa jo kello 3.30. Lämpimät ruuat tulevat tarjolle vasta kuudelta, mutta haluamme varmistaa, että asiakkaat saavat hyvän aamupalan, vaikka lento lähtisikin hyvin aikaisin.

Omien asiakkaiden lisäksi aamupalalla käy myös lentokentällä työskentelevää väkeä.
– Täällä on kiva nauttia rauhallisesta ja monipuolisesta aamupalasta ennen työpäivän alkua. Meiltä löytyy paljon tarjontaa myös erilaisista ruoka-allergioista kärsiville ja ruokavalioita noudattaville, Kosonen vinkkaa.

Kosonen on tuttu näky lounasasiakkaille.

Kosonen on tuttu näky myös ravintolan lounasasiakkaille. Puhelias mies nauttii vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa.
– Minusta on ihan mahtavaa, että meidän lounasasiakkaistamme on tullut tuttuja, ja monien kanssa vaihdetaan kuulumiset lounaan lomassa. Lounaalla käykin tosi kivasti porukkaa, ennätyspäivä on 651 lounasta. Siinä olikin jo melkoinen huiske, Kosonen hymyilee.

Scandicin keittiössä työskentelee tällä hetkellä yhdeksän henkilöä, joista osa käy töissä Lahdesta saakka. Kosonen on tyytyväinen alueen kulkuyhteyksiin.
– Autolla tänne pääsee tietysti kätevästi, ja parkkipaikkoja on riittävästi. Bussilla ja junalla pääsee melkein työpaikan ovelle eli saavutettavuus on todella hyvä.

Olisko lentokenttä hyvä sijaintipaikka sinun yrityksellesi? Tsekkaa vapaat toimitilamme ja ota yhteyttä!