Remontoimme pitkäaikaiselle asiakkaallemme Avolta AG:n Suomen tytäryhtiölle uudet tilat Avia Pilotin 4. kerrokseen. AVIA Real Estaten puolelta projektia vetänyt isännöitsijämme Marko Kovero on tyytyväinen lopputulokseen.

– On tärkeätä, että asiakas on mukana uuden toimitilan suunnittelun alusta aina sen valmistumiseen saakka. Uusissa tiloissa huomioitiin asiakaan toiveet niin värimaailman, materiaalien kuin myös keittiön suhteen. Tiloista tuli raikas ja valoisa kokonaisuus. Materiaaleissa on huomioitu myös niiden ympäristöystävällisyys, akustiset ominaisuudet ja oikea käyttöluokitus.

– Tällä hetkellä tilasuunnittelussa korostuu tilojen monikäyttöisyys ja yhteisöllisyys. Sen lisäksi omiin tiloihin halutaan rauhallisia vetäytymistiloja, esimerkiksi Teams-puheluita varten. Väreissä suositaan luonnollisia vaaleita värejä, kuten vaikkapa greige, ja siihen etsitään tehosteeksi esimerkiksi persikan värinen beige tai violettiin vivahtava sininen, Marko kertoo.

Pyysimme Avolta AG:n Nordic Business Support Services Director Sini Syväjärveä kertomaan meille yrityksen toiminnasta Suomessa ja syistä olla lentokentällä.

Mitä yrityksenne tekee?

Avolta AG on maailman johtava matkailuun liittyvien elämysten tuottaja. Meillä on maailmanlaajuisesti laaja valikoima eri kokoisia myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita sekä nykyisin myös näiden hybridejä lentokentillä, moottoriteiden varsilla, risteilyaluksilla ja rautateillä. Toimimme yli 1 000 paikkakunnalla 73 eri maassa.

Suomessa operoimme Helsinki-Vantaan lentokentän tax-free kauppoja sekä useita erikoismyymälöitä ja lisäksi meillä on useita kahviloita ja ravintoloita niin porttialueella kuin tuloaulassakin.

Asiakkaitamme ovat kaikki Helsinki-Vantaan matkustajat, mutta erittäin tärkeä asiakasryhmä ovat myös kaikki lentokentällä työskentelevät ihmiset.

Milloin olette muuttaneet lentokentälle?

Olemme aloittaneet toimintamme Helsinki-Vantaan lentokentällä vuonna 2014. Toimistomme sijaitsivat ennen nykyisiä tiloja kahdessa eri osoitteessa, osin saman vuokranantajan toisissa tiloissa. Nyt olemme päässeet uudessa osoitteessa yhteiseen toimistoon saman katon alle.

Kaikki liiketoimintamme keskittyy lentokentälle, jolloin luontevasti myös toimisto sijaitsee lentokentällä. Uusi toimistomme on todella viihtyisä ja valoisa. Se on myös juuri sopivan kävelymatkan päässä myymälöistämme, kahviloistamme ja ravintoloistamme.

Meillä toimistolla moni työskentelee hybridimallilla päivän tai pari viikossa etänä, mutta moni työtehtävistä myös toimistollamme on sellaisia, että työt tehdään pääsääntöisesti paikanpäällä ja käyntejä myös terminaalissa tulee lähes päivittäin.

Mikä on parasta omissa tiloissa ja lentokenttäympäristössä?

Omissa tiloissamme parasta on viihtyisyys ja sijainti sekä toimistorakennuksemme nykyaikaiset monipuoliset palvelut ja mahtavan asiantunteva, ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta aulavastaanotosta isännöintiin. On kiva tulla töihin joka aamu, kun ensimmäisen iloisen tervehdyksen saa heti toimiston aulassa.

Lentokenttäympäristöä ei voita mikään. Jokainen päivä on hyvällä tavalla vauhdikas ja erilainen. Matkalle lähdön tunnelman ja positiivisen pöhinän aistii myös jokaisena tavallisena työpäivänä.

Miten vastuullisuus näkyy toiminnassanne?

ESG-strategiamme mukaisesti keskitymme pienentämään hiilijalanjälkeämme ja lisäämään ympäristötietoisuuttamme. Olemme sitoutuneet luomaan myös ympäristön kannalta kestäviä matkailukokemuksia asiakkaillemme yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Riippumatta siitä, missä päin maailmaa olemme, tartumme tilaisuuteen tukea paikallisia yhteisöjä, joissa toimimme. Maailmanlaajuinen tiimimme tunnistaa ja tukee yhteisöprojekteja ja kumppanuuksia varmistaakseen, että vaikutamme merkityksellisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti missä tahansa olemmekin.

Vinkki matkustajille?

Matkalle lähtiessä kannattaa varata runsaasti aikaa jo lentokentällä olemiseen. Helsinki-Vantaalla voi nauttia kansainvälisestikin palkitun, upean ja sujuvasti toimivan lentokentän tunnelmasta ja monipuolisista palveluista. Schengen ja non-Schengen terminaalien Helsinki Duty Freestä tai erikoisliikkeistä saa kaiken tarvittavan matkalle niin itselle, perheelle kuin tuliaisiksikin.

Lisäksi vaikkapa Schengen terminaalin porttialueen uusissa upeissa kiitoradalle näkymät antavissa ravintoloissamme ja kahviloissamme Bubbles, Terracotta, Nordic Kitchen ja Espresso House kannattaa käydä nauttimassa hyvää ruokaa ja juomaa ja kohottamassa matkafiilistä entisestään. Kunnolla varustautuneena ja ravittuna on sitten hyvä lähteä matkaan.

Kiinnostaako sinua toimitilat lentokentällä? Meiltä löydät työ- ja toimistotilat omiin tarpeisiisi sovitettuina. Lähdetäänkö katsomaan? Ota yhteyttä Hannaan.