Air Navigation Services Finland Oy:n eli ANS Finland vastaa koko Suomen lennonjohtotehtävistä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ANS Finlandin Helsinki-Vantaan lennonjohtokeskuksesta valvotaan koko Suomen ilmatilaa. ANS Finlandin hallintojohtaja Matts-Anders Nyberg kertoo, että lentoliikenne tarvitsee toimiakseen kolme tukijalkaa.
– Tarvitaan lentokenttä palveluineen eli Finavia, lentoyhtiöt ja lennonjohto eli ANS Finland. Näiden tahojen sujuvalla yhteistyöllä asiakkaalle syntyy turvallinen, sujuva ja miellyttävä lentokokemus.

ANS Finlandilla on erittäin tyylikkäät toimitilat.

ANS Finlandin tyylikkäät toimitilat sijaitsevat toimintakeskus Token ylimmässä kerroksessa, aivan terminaali 2:n vieressä. Vuonna 2017 perustetun yhtiön henkilökunta viihtyy hyvin lentokentän kansainvälisessä tunnelmassa.
– Meillä on yhteensä 450 työntekijää. 300 työntekijää on täällä lentokentällä, muut ovat ympäri Suomea. Luonnollisesti pääpaikkamme on Vantaalla, onhan lennonjohtamisen tarve juuri täällä suurin, Nyberg sanoo.

Tavoitteena olla maailman ympäristötehokkain lennonvarmistusyhtiö

ANS Finland korostaa kaikessa toiminnassaan turvallisuutta. Ilmastonmuutos näkyy jo Suomessa sään ääri-ilmiöiden ja niistä aiheutuvien lentoliikenteen säätelyn lisääntymisenä. ANS Finland onkin aloittanut kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa hankkeen, jolla pyritään parantamaan lentoliikenteen säätelyjen oikeellisuutta dataa hyödyntämällä.

Ilmastonmuutoksen ehkäisy on yhä vahvemmin esillä myös lentoliikenteessä. ANS Finlandin tavoitteena on olla maailman ympäristötehokkain lennonvarmistusyhtiö. Polttoainetta säästävien niin sanottujen jatkuvan liu’un laskeutumisten osuudessa yhtiö onkin jo Euroopan isoista kaupungeista paras.

ANS Finlandilla on lentokentällä myös Avia College eli ammatillinen erikoisoppilaitos, joka tuottaa kansainväliset standardit ja suositukset täyttäviä lennonvarmistusalan koulutuspalveluja.
– Järjestämme lennonjohtajan ammattiin johtavaa koulutusta. Tämän lisäksi tarjolla on myös alan kertaus-, -muunto-, jatko- ja erikoistumiskoulutusta. Ammattiin johtava koulutus on erittäin suosittua. Viimeksi hakijoita oli yli tuhat, ja sisään pääsi vain kymmenen opiskelijaa, Nyberg kertoo.

Sijainti, sijainti, sijainti

ASN Finlandille sijainti lentokentällä on toiminnan luonteen vuoksi itsestään selvää, mutta Nyberg suosittelee lentokenttää sijaintina myös muille yrityksille, joiden henkilökunta ja asiakkaat liikkuvat paljon.
– Täällähän ei mene logistiikkaan juuri ollenkaan aikaa. Yritykset, tuotteet ja asiakkaat liikkuvat kätevästi ja nopeasti niin Suomen sisällä kuin ympäri maailmaa, Nyberg sanoo.

– Lentokenttä on hyvä paikka yritykselle, jonka työntekijät tai asiaakkaat liikkuvat paljon.

Nyberg kertoo, että yhteistyö kiinteistöihin liittyvissä asioissa on sujunut LAKin kanssa erittäin hyvin ja vaivattomasti.
– Arvostan sitä, että yhteydenpito on aktiivista ja tarpeemme on koko ajan huomioitu hyvin.

Hyötyisikö sinun yrityksesi lentokentän hyvistä logistisista yhteyksistä? Katso vapaat toimitilamme ja ota rohkeasti yhteyttä.