Aviapolis, Ruoholahti ja Keilaniemi. Siinä olivat kansainväliseen sopimus- ja liikejuridiikkaan keskittyvän Aliantin Suomen toimiston potentiaaliset sijoittumiskohteet. Ydinkeskustasta haluttiin paikkaan, joka tukee paremmin niin liiketoimintaa kuin kansainvälisyyttä.

Kymmenessä maassa ympäri maailmaa toimivan Aliant-lakifirman Suomen toimisto muutti lentokentälle tammikuun alussa. Uutta sijaintia Helsingin keskustan ulkopuolella oli tutkailtu jo jonkin aikaa. Pitkän linjan tavoitteenaan yritys halusi muuttaa paikkaan, jossa firmat ja bisnes ovat.

– Selvittelimme kolmea eri aluetta, ja mitä pidemmälle ja tarkemmin tutkailimme mahdollisuuksia, sitä enemmän Aviapolis alkoi kiinnostaa. Se on tällä hetkellä ehdottomasti isoin ja voimakkaimmin kasvava bisnesalue ja Vantaa hoitaa hyvin elinkeinopolitiikkaansa, kertoo Aliantin Suomen toimintoja vetävä partneri Tuomo Kauttu.

Aliantin Suomen toimisto palvelee sekä kotimaisia että ulkomaisia yrityksiä

– Tarjoamme yksilöllistä ja laadukasta asiantuntijapalvelua juridiikan eri osa-alueilla. Autamme kotimaisia asiakkaitamme niiden kotimaisissa ja kansainvälisissä asioissa sekä ulkomaisia asiakkaitamme niiden Suomen liiketoiminnoissa ja investoinneissa aina asiakkaan tarpeen mukaan. Henkilöstöä meillä on Suomessa kuusi henkilöä, mutta tarvittaessa asiakkaitamme palvee koko Aliant sekä lisäksi IR Global -verkosto, johon myös kuulumme, hän tarkentaa.

kaikki palaset kohdillaan

Kautun perustama Kauttu & Co. -asianajotoimisto yhdistyi kansainväliseen Aliantiin syksyllä 2017. Jo sitä ennen parikymmentä vuotta asianajotoimistopraktiikkaa hoitanut yritys toimi kansainvälisten asiakkaidensa parissa. Yhdistyminen Aliantiin korosti kansainvälisyyden merkitystä ja osittain myös siksi vapaiden tilojen löytyminen lentokentältä loksautti kaiken paikoilleen.
– Sijoittumisessa lentoasemalle täyttyi monta tärkeää yksityiskohtaa: oma toimistotila, tämä talo kokonaisuutena sekä Aviapolis tulevaisuuden bisneskeskittymänä. Alueella on paljon asiakkaitamme teknologia- ja teollisuusfirmoissa eli halusimme tulla bisneksen keskelle. Muualla olevat asiakkaamme tulevat myös nyt mielellään käymään meillä, sillä kynnys tulla tänne on matalampi kuin keskustaan. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään logistiikasta, hyvistä yhteyksistä ja parkkipaikoista. Asenteella on merkitystä, ja lentoaseman syke antaa kaikelle oman leimansa. Työympäristö täällä on kaikin tavoin dynaaminen, hän summaa.

LAKin luottamus ja joustavuus vakuuttivat

Suomen toimistolla on terminaari 2:n seitsemännessä kerroksessa käytössään 185 neliötä. Tilat ovat lakitoimiston tyyliin modernin pelkistetyt ja maisema lähiympäristöön huikea. Neuvotteluhuoneesta katsoessa alapuolella näkyy lentoaseman uusi eteläsiipi ja oikealla kohoaa hotelli Hilton. Laskevia ja nousevia koneita näkyy tasaiseen tahtiin.

Aluksi Kauttu kollegoineen muutti talon toisessa kerroksessa olevaan toimistohotelliin, sillä muuttohetkellä vapaana ei ollut heidän tarvitsemiaan neliöitä. Juristi kehuu LAKin tapaa toimia tilanteessa.
– Talossa ei vielä joulukuussa ollut vapaana tarvitsemaamme tilaa, kun vuokrasopimuksemme vanhassa paikassa päättyi. Siksi LAKilta ehdotettiin, että sijoittuisimme väliaikaisesti toimistohotellin puolelle. Molemmilla oli kuitenkin yhteinen näkemys, että meille sopiva tila löytyy pian. Varsinaista sopimusta meillä ei siis uudesta toimitilasta ollut vielä muuttojärjestelyjä tehtäessä ja sopimus allekirjoitettiin vasta muutama päivä ennen muuttoa, mutta luottamusta oli molemmin puolin. Me itse lähdimme Bulevardilta hieman tyhjän päälle, koska oli niin paljon aukinaisia asioita. Ihan jo siksi, että oli aikamoinen palapeli, miten lentokentällä tiloja vapautuu. Onneksemme seitsemännessä kerroksessa sitten vapautui, hän toteaa.

Tuomo Kauttu kiittää LAKia siitä, miten neuvottelut hoidettiin ja se istui myös Aliantin omaan tapaan kohdata asiakkaat.
– Puhuimme asioista hyvässä yhteishengessä. Tiesimme molemmat, miten toimia ja kunnioitimme toistemme tilannetta. Tuli tunne, että asiat otetaan vakavasti ja neuvotellaan hyvä sopimus molemmille, hän kiteyttää.