Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa on mukavaa pöhinää. Elokuussa AVIA Real Estaten tiloihin muuttanut Vantaa Startup Runway on tuonut mukanaan uudenlaista energiaa ja kansainvälistä tunnelmaa sekä uusia vuokralaisia. AVIA Real Estaten vuokrauspäällikkö Hanna Temmes kertoo, kuinka startup-yhteisön läsnäolo on saanut koko yrityksen innostumaan ja vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden ja markkinoiden muuttuviin tarpeisiin.

– Startup-yhteisön läsnäolo on pakottanut meidätkin katsomaan asioita uusin silmin ja vastaamaan sekä markkinoiden että asiakkaidemme jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin. Vantaa Startup Runwayn porukka on edennyt asioissa niin nopeasti, että itse en ole meinannut pysyä mukana, Temmes nauraa.

Uusi toimintamalli ja energinen ilmapiiri saavat varauksetonta kiitosta myös yrityksiltä ja Vantaan kaupungilta. Mm. invest in ja start-up asioista vastaava Olli-Pekka Mäkirintala iloitsee kaupungin mahdollisuudesta tarjota kasvuyrityksille tukea tällaisessa muodossa.

– Vantaalla olemme rentoja ja rohkeita. Kasvuyritykset edustavat hienosti meidän kulttuuriamme luomalla uutta ja mielenkiintoista. Lisäksi yhdistelmä kasvuyritykset ja lentokenttä on ainutlaatuinen jopa kansainvälisesti. Vantaa Startup Runway on yrityksille paikka, missä liiketoiminnalla on hyvä mahdollisuus lähteä vauhdikkaasti lentoon.

Täyttä vauhtia heti alusta lähtien

Viime viikkoina AVIA Real Estaten tiloissa onkin ollut todellista vipinää.

– Kansainväliset tapahtumat ja vieraat ovat tuoneet tiloihimme uudenlaista eloa, ja olemme saaneet käytävillemme myös hiukan tähtipölyä. Yläkerrosten kokoustiloissa on nauhoitettu seuraavia jaksoja suosittuun Vantastic-podcastiin, mikä on tuonut mukanaan tunnettuja kasvoja ja uusia ideoita, Temmes iloitsee.

Startup Runwayn avajaisissa elokuun alussa ilmoittautuneita oli noin 40, mutta paikalle saapui jopa 60 henkeä.

– Harvoin tällaista tapahtuu, että osallistujamäärä ylittää ilmoittautuneiden määrän. Toiminnastamme kiinnostuneita asiakkaita on useista eri maista, esimerkiksi Turkista, Intiasta, Unkarista, Ukrainasta ja Japanista, Startup Ecosystem Manager Miikka Neuvonen kertoo.

Hyvää pöhinää on luvassa jatkossakin. Marraskuussa järjestettävään Slush-tapahtumaan on tulossa yli 30 000 startup-yrittäjää ympäri maailmaa. Suuri osa osallistujista kulkee Helsinki-Vantaan lentokentän kautta, ja Startup Runwaysta tulee Slushin aikaan todella vilkas kohtaamispaikka. Siellä järjestetään seminaareja, sijoittajatapaamisia, neuvotteluita sekä tietysti esitellään Vantaan nopeasti kasvavaa startup-yhteisöä.

Lentokentän sijainti tarjoaa ainutlaatuiset edut

Helsinki-Vantaan lentokenttä tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen sijainnin. Suomessa on kansainvälisestikin poikkeuksellinen tilanne, sillä päinvastoin kuin muualla, vapaita toimitiloja on tarjolla aivan lentokentällä muillekin kuin lentokenttätoimijoille. Vantaan elinvoimajohtaja Tommo Koivusalo kertoo, että Vantaa Startup Runway perustettiin AVIA Real Estaten tiloihin juuri hyvien yhteyksien vuoksi.

– Vantaalla on Suomen ylivoimaisesti paras sijainti, ja kansainvälisellä lentokentällä on tässä iso rooli, myös koko Suomen näkökulmasta. Juuri siksi haluamme kehittää startup-toimintaa Aviapoliksen lentokenttäkaupungin ytimessä, Koivusalo sanoo.

Lue lisää Business Vantaan sivuilta.

Tutustu Avia Clubin vuokrattaviin tiloihin.