Huhtikuun puoliväli toi tiimiimme tuoreimman vahvistuksemme Hele Kaunismäen. Asiakkuuspäällikön saappaisiin astuneen Helen osaamiscocktail on tukeva sekoitus asiakkuuksien johtamista, vuokraustehtäviä ja tilaratkaisuiden kehittämistä. Lue tästä jutusta, kuka Hele on ja mitä kaikkea hänen työpäivinään tapahtuu!

Parin viikon verran uuteen työyhteisöön tutustunut Hele Kaunismäki hymyilee Avia Wingin 6. kerroksessa sijaitsevan työpöytänsä takana. Takana on muutto Turusta Helsinkiin ja edessä uusi työ mielenkiintoisine haasteineen. Ikkunan takana avautuvat maisemat kauas lentokentän laitamille.

− Minulla on tosi tervetullut olo. Olen ollut täällä vasta pari viikkoa, mutta kaikki ovat olleet tosi mukavia ja valmiita auttamaan alkuun kaikkien käytännön asioiden kanssa, Hele kertoo.

Hiljattain helsinkiläistynyt Hele muutti pääkaupunkiseudulle Turusta, jossa hän työskenteli mm. kiinteistösijoitus- ja elinkeinoyhtiöissä. Tehtävien kirjosta löytyy mm. palvelu- ja asiakkuusjohtajan tehtäviä, vuokraustehtäviä sekä tilaratkaisuiden kehittämistä turkulaisille yrityksille.

− Sitä ennen mennään jo pidemmän ajan taakse, mutta olen työskennellyt myös matkailun kehittämisen parissa ja tiedottajanakin opiskelujeni jälkeen, Hele kertoo.

AVIA Real Estatessa uutta asiakkuuspäällikköä houkutti erityisesti talon tarjoamat kehitysmahdollisuudet ja tulevaisuuden näkymät.

− Olin ollut edellisessä työpaikassani jo 8 vuotta, joten saatoin jo hieman kaivata uusia haasteita. Kun AVIA Real Estatelta sitten tarjottiin tätä tehtävää, kehitysmahdollisuuksia ja myös näkymiä alueen kehittymiseen yrityksen kasvun kautta – ne olivat sellaisia asioita, jotka kiinnostivat minua todella paljon.

Uusi työ löytyi yhteistyöverkostojen voimalla ja mahdollisti samalla toivottuja ratkaisuja myös yksityiselämän puolella.

− Miesystäväni on asunut täällä Helsingissä ja tämän tilaisuuden myötä saimme mahdollisuuden myös muuttaa virallisesti saman katon alle. Tässä tuli ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Millainen on asiakkuuspäällikön tyypillinen työpäivä?

Uuden asiakkuuspäällikkömme pääasiallinen tehtävä on asiakkuuksien hallinta. Käytännössä se tarkoittaa nykyisten asiakkaiden hyvinvoinnista huolehtimista, uusien potentiaalisten asiakkaiden etsintää ja vuokrasopimuksien tekemistä. Tonttiin kuuluu kiinteästi myös välittäjäyhteistyö sekä esimerkiksi muutostöihin liittyvien asioiden eteenpäin vieminen talon sisällä.

− Käytännössä voisi sanoa, että olen asiakkaihin päin se yhteyshenkilö, joka huolehtii heidän asioistaan, Hele tiivistää. – Enemmän kuin myyjä, olen ongelmanratkaisija: autan asiakkaitamme löytämään heille sopivat toimitilat palveluineen– sellaiset, jotka auttavat heitä menestymään omassa liiketoiminnassaan.

Merkittävän osan tehtävänkuvasta muodostaa myös vastuu markkinoinnin kokonaisuudesta.

− Kokonaisuuksien hahmottaminen on vahvuuteni ja olen mielelläni miettimässä tässäkin isoa kuvaa. Markkinointiin kuuluu tietysti some, verkkosivut ja mainoskampanjat sekä markkinoinnin tekijöiden työn koordinointi, mutta haluaisin katsoa markkinointia laajemmastakin näkökulmasta – ihan alkaen esimerkiksi tuotteistamisesta ja hinnoittelusta. Markkinointi on niin paljon muutakin kuin some, hän lisää.

Kiinnostava työympäristö ja hyvät yhteydet houkuttavat

Työmatkansa Helsingistä lentokentälle Hele taittaa nopeasti omalla autolla. Vajaan 9 km mittainen matka hurahtaa niin nopeasti, että se tuntuu melkein luksukselta.

− Tästä luksuksesta en tosin kovin kauaa ehdi nauttia, sillä olemme muuttamassa lähitulevaisuudessa uuteen osoitteeseen – emme vain tiedä vielä minne, Hele kertoo. – Alueen hyvät kulkuyhteydet julkisilla välineillä ovat kuitenkin mainio lisä. Tännehän pääsee vaivattomasti myös junalla ja bussilla.

Pari viikkoa uuteen ympäristöön totutellut Hele ei ole vielä ehtinyt tehdä syvempää tuttavuutta lentokenttäalueen kanssa, mutta hän odottaa innokkaasti mm. lentokenttäkaupunki Avia Cityn nousemista katukuvaan.

− Odotan mielenkiinnolla Avia City -suunnitelmien konkretisoitumista ja kaikkea sitä, mitä alueella tulevaisuudessa tapahtuu, hän sanoo. − Työympäristönähän tämä on tosi kiinnostava ja erilainen, kun ympärillä on lentokentän tunnelma sekä paljon kansainvälisiä yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Tämä on ikään kuin oma kaupunkinsa täällä lentokentän kainalossa, Hele sanoo.

”Tulkaa rohkeasti tervehtimään ja tutustumaan!”

Parin viikon kokemuksella Hele luonnehtii uutta työpaikkaa avoimeksi ja ystävälliseksi. Työtilat ovat valoisat, modernit ja muunneltavat, ja arkea ilahduttaa toimivat aulapalvelut. Uusi työympäristö uusine haasteineen innostaa ja asiakkuuspäällikkö katsoo tulevaisuuteen odottavin mielin.

Erityistä kiitosta niittävät uudet kollegat.

− Minut on otettu todella hyvin vastaan. Siitä voi olla kiitollinen, sillä sekään ei ole aina itsestäänselvyys, että niin toimitaan, Hele kiittelee.

Nykyiset ja tulevat asiakkaat sekä yhteistyökumppanit Hele toivottaa lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan ja juttelemaan yhteisen tekemisen mahdollisuuksista.

− Tulkaa rohkeasti tervehtimään ja tutustumaan minuun. Minuun voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä milloin vain, hän sanoo.