Uusi nimi, uudet tuulet – LAK on nyt AVIA Real Estate

LAK Real Estate ottaa elinkaarellaan seuraavan merkittävän askeleen Aviapolis-alueen kehittäjänä. Uuden nimen taustalla puhaltavat uudet tuulet, jotka ankkuroivat yhtiön entistä vahvemmin lentokenttäkaupungin ja Aviapolis-alueen johtavaksi kiinteistökehittäjäksi. Uusi nimi viestii vahvasti, mihin AVIA Real Estate tulevaisuudessa keskittyy.

Yhtiön omistuksessa olevat kiinteistöt ovat jo osittain siirtyneet Avia-perheen jäseniksi, ja nyt myös yhtiön nimi halutaan ankkuroida entistä vahvemmin osoittamaan tulevaisuuden askelmerkkejä. Uusi nimi AVIA Real Estate viestii vahvasti yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista.

”Yritys on toiminut jo pitkään merkittävänä Aviapolis-alueen kehittäjänä, ja seuraavien vuosikymmenien aikana asemamme aluekehittäjänä vahvistuu edelleen. Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus olla rakentamassa uutta, uniikkia lentokenttäkaupunkia aivan alusta alkaen yhdessä alueen muiden toimijoiden ja Vantaan kaupungin kanssa. Vastuullinen ja kestävä rakentaminen on ollut korkealla kehitystyömme agendassa alkaen jo kaavoitusvaiheesta, ja uusia hankkeita lähtee nyt reilusti liikkeelle. Nyt on aika laittaa niin sanotusti seuraava vaihde silmään”, sanoo AVIA Real Estaten toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

Lentoaseman Kiinteistöt (LAK) syntyi alun perin v. 1999 vastaukseksi Finavian tarpeeseen mahdollistaa erilaisia lentoliikennettä ja lentoasemaa tukevia hankkeita. Ensivaiheen toiminta oli puhtaasti lentoliikenteeseen liittyvää rakentamista.

”Sittemmin toiminta laajeni kattamaan myös toimistotiloja, joissa saattoi olla asiakkaana myös muita kuin lentoliikenteeseen liittyviä toimijoita. Hotelli Hilton oli aikanaan avaus taas uuteen suuntaan, ja kun Aviapoliksen kehittäminen käynnistyi, LAK:lle syntyi myös aluekehittäjän rooli”, muistelee yhtiön entinen toimitusjohtaja, nykyinen Rakka Worksin yrittäjä Antti Ala-Heikkilä.

Vuonna 2018 tapahtuneiden omistusjärjestelyiden myötä LAK sai omistajikseen Finavian rinnalle kaksi kokenutta kiinteistöalan toimijaa, NREPin ja Pontoksen. Kaupan myötä uudistunut LAK pääsi hyödyntämään entistä paremmin koko potentiaaliaan ja sai uusien omistajien myötä toiminnalleen myös uudet strategiset urat.

Vuonna 2021 on seuraavan askeleen aika. Kaavoitus- ja kehitystyötä on valmisteltu jo pitkään ja uusien, mittavien hankkeiden alku on käsillä. Yhtiön nimenmuutos nivoutuu vahvasti siihen, että pitkään valmisteltua strategiaa päästään nyt toteuttamaan.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen, AVIA Real Estate
ilkka.pitkanen@aviarealestate.fi
+358 40 667 0906